9. neděle v mezidobí

02.06.2024 16:17

 

FARNÍ OZNAMY

Římskokatolická                                                 

farnost Nedašov 72

Tel.: +420 605 418 325

E-mail: faranedasov@seznam.cz

 

2. 06. 2024

 

9. NEDĚLE V MEZIDOBÍ

 

Liturgický kalendář:

Pondělí  - Památka sv. Karla Lwangy a druhů, mučedníků

Středa - Památka sv. Bonifáce, biskupa a mučedníka

Pátek - Slavnost Nejsvětějšího Srdce Ježíšova

Sobota - Památka Neposkvrněného Srdce Panny Marie

 

  • Upřímné Pán Bůh zaplať všem, kteří jste se jakýmkoliv způsobem podíleli na přípravě a průběhu Slavnosti Božího Těla. Děkujeme za přítomnost ministrantům, dětem, družičkám, panu varhaníkovi, muzikantům, krojovaným, hasičům a všem za vaší krásnou účast a modlitby.
  • Ve čtvrtek po večerní mši svaté srdečně zveme na hodinu tiché adoraci „Věnuj svůj čas Ježíšovi!“ se závěrečným eucharistickým požehnáním ve 20:15 hod
  • Tento týden je první pátek v měsíci, mše sv. budou ráno v 7:00 hod. a večer v 18:30 hod., hodinu před mší svatou bude možnost tiché adoraci a svaté zpovědi. Nemocné budeme navštěvovat ve čtvrtek od 9:00 hod. v Nedašově a Návojné a v pátek v Ned. Lhotě.

Po večerní mši svaté bude vystavena Nejsvětější Svátost Oltářní a litanie k Nejsvětějšímu Srdci Ježíšovu a modlitba zasvěcení Srdci Ježíšovu.

  • Připomínáme dětem, které letos přijaly První svaté přijímání, pobožnosti prvních devíti pátků.
  • Děkujeme za úklid kostela 1. skupině z Ned. Lhoty. Příští sobotu bude uklízet 1. skupina z Návojné.
  • Zapisování úmyslů mší svatých na 2. pololetí bude probíhat v pondělí 10. června od 15:00 hod. na faře.
  • Centrum pro rodinu zve na duchovní obnovu pro maminky s dětmi, která bude od 1. do 4. července, vždy od 9 do 16 h v Pastoračním domě ve VK. Obnovu povede Fany Böhmová, hlídání dětí zajištěno. Informace a přihláška ZDE a na stránkách CPR.
  • Výzva biskupů k volbám do Evropského parlamentu ZDE.

Ohlášky:

V sobotu 8. června 2024 hodlají uzavřít církevní manželství v našem farním kostele v Nedašově: Pavel Jakeš bydlící v Brumově – Bylnici a Dominika Novaková bydlící v Nedašově.

V sobotu  8.  června 2024 uzavřou v Újezdě svátost manželství Pavel Mikuška z Nedašova a Monika Bělašková z Vysokého Pole.

Kdo by věděl o nějaké závažné překážce, která by bránila právoplatnému uzavření těchto svátosti manželství, ať to oznámí na faře.